Umie¶æ Nasz button na swojej stronie internetowej
Kod buttona :
Gruntowy Puchar Zalewu Sulejowskiego - relacja
W niedzielę 26 marca rozpoczęliśmy tegoroczny sezon zawodów organizowanych przez nasze Koło. 52 zawodników rywalizowało na popularnej "Starej Wsi" o Gruntowy Puchar Zalewu Sulejowskiego. Zawody rozgrywaliśmy w formule otwartej i na zbiórce stawili się przedstawiciele z wielu tomaszowskich i nie tylko Kół PZW. 5-godzinne zmagania rozpoczęły się punktualnie o 9:00, a towarzyszyła im bardzo zmienna pogoda. Było słońce, chmury, deszcz, a nawet grad ale na szczęście opady były tylko przelotne. Ryba dopisała choć nie wszędzie bo zazwyczaj wczesną wiosną bywało znacznie lepiej i równiej. Tym razem ryba dopisała najlepiej w sektorze "C" czyli od tzw. "patelni" w prawo. Zawody wygrał Kacper Szafrański z naszego Koła, a jego wynik w sektorze "C" to 9460 punktów. Drugie miejsce wywalczył Marcin Sitkowski z wynikiem 7350 punktów (sektor "B"), a trzecie Emil Drzewiecki (3025 punktów, sektor "A"). Pierwsza 15 zawodów została nagrodzona atrakcyjnym sprzętem wędkarskim, poniżej przedstawiamy jej szczegółowe zestawienie:
1. Szafrański Kacper - 9460
2. Sitkowski Marcin - 7350
3. Drzewiecki Emil - 3025
4. Grałek Szymon - 9280
5. Kujda Mateusz - 2630
6. Skolik Grzegorz - 1870
7. Grałek Grzegorz - 8240
8. Kaszuba Cezary - 1990
9. Migas Tomasz - 1090
10. Perka Patryk - 7680
11. Koluszka Konrad - 1825
12. Żak Dawid - 1055
13. Owczarek Krzysztof - 5965
14. Koluszka Jakub - 1665
15. Lasota Krystian - 930
Najlepszym serdecznie gratulujemy, wszystkim dziękujemy za udział i widzimy się w tym samym miejscu 23 kwietnia na Feederowych Mistrzostwach Koła. Serdeczne podziękowania jak zawsze dla całej obsługi sędziowskiej zawodów!
W najbliższy weekend w dniach 1-2 kwietnia na betonach odbędą się dwie tury Feederowych Mistrzostw Okręgu.
Dodane przez Admin dnia marzec 31 2023 13:20:10 0 Komentarzy · 397 Czytañ |
Komentarze
Brak komentarzy.
Dodaj komentarz
Zaloguj siê, ¿eby móc dodawaæ komentarze.
Oceny
Dodawanie ocen dostêpne tylko dla zalogowanych U¿ytkowników.
Proszê siê zalogowaæ lub zarejestrowaæ, ¿eby móc dodawaæ oceny.